Leesvoer voor ondernemers – zomereditie 2017

 

Op onze site groeit het aantal blogs gestaag. Met deze blogs willen we u – de MKB-ondernemer – op een begrijpelijke manier informeren over allerlei mogelijkheden op het gebied van financiering, fiscaliteiten, HRM en lonen. Inmiddels zijn we een halfjaartje onderweg en we zien dat de blogs goed gelezen worden. Omdat u ze misschien nog hebt gemist of er nog niet aan toe bent gekomen, delen we nu graag de 7 meest populaire blogs.

Om eens rustig naar te kijken deze zomer en u te laten inspireren. Klik op de titel om direct naar het blog toe te gaan…

 

1. Zorg voor een heldere, financiële planning

experts over financieringOf het nu gaat om groeien, inkopen, overnemen, verkopen, uitbreiden, innoveren of consolideren. Om vorm te geven aan de toekomstplannen moet een ondernemer verstandig kunnen investeren. Als ondernemer wilt u natuurlijk bijtijds weten waar u aan toe bent en wat de financieringsmogelijkheden zijn, waar de kansen zitten en waar er ruimte is.

In dit interview vertelt onze expert Robert de Wildt (samen met onze samenwerkingspartner) waarom het belangrijk is voor een heldere, financiële planning te zorgen. Duidelijk een must-read blijkt wel uit de top 1 positie.

 

2. Over ondernemen met AFAS

Robert wordt op de voet gevolgd door zijn collega’s Anita en Karin die in dit interview vertellen over ondernemen met AFAS. Over wat ondernemers met dit softwarepakket kunnen, voor welke bedrijven het interessant is en waarom.

 

3. Waar moet u op letten bij een auto van de zaak

Auto van de zaak of kilometers declareren? Wat is wijsheid?De auto van de zaak is onder ondernemers altijd een levendig onderwerp van gesprek. Dat blijkt ook wel uit deze derde plaats, echt net nipt achter het artikel over onze AFAS experts.

Lees het artikel en ontdek de mogelijkheden én wat de laatste wijziging in het bijtellingspercentage voor de inkomsten- en loonbelasting inhoudt.

 

4. Voor welke rechtsvorm kiest u?

Ook deze overzichtelijke infographic sloeg goed aan onder ondernemers. Terecht, want het maakt heel wat uit of u kiest voor een eenmanszaak, een vof of een bv.

 

5. Is AFAS ERP-software interessant voor mij?

Naast het interview met AFAS experts Anita en Karin trok ook deze bijdrage de aandacht… een infographic met checklist, tekst en uitleg over AFAS voor ondernemers. Om zelf te ontdekken of die ERP-software ook interessant is voor hen (en u natuurlijk).

 

6. Wanneer moet u rekening houden met financiering?

Veel ondernemers laten zich nog leiden door de waan van de dag; veel tijd en ruimte om vooruit te kijken is er niet. Aan financiering wordt vaak pas laat gedacht, soms té laat. Daarom stelden onze financieringsspecialisten een lijst samen van momenten om goed in gaten te houden. In dit artikel leest u wanneer u (bijtijds) rekening moet houden met de financiering.

 

7. Het verhaal van de klant

In de eerste helft van 2017 hebben we ook twee klantcases opgenomen. We lieten in deze artikelen de klanten zelf aan het woord, want wie kan er beter vertellen wat er speelt bij een ondernemer dan de ondernemers zelf. Zo vertellen Erik en Harrie Dortmans van GEDO installatietechniek in dit interview meer over de geschiedenis én uiteindelijk de aandelenoverdracht van hun bedrijf.

 

En daarmee zijn we aan het eind gekomen van deze terugblik met zeven leestips voor ondernemers die meer willen ontdekken over kansen en mogelijkheden die misschien ook voor hen interssant kunnen zijn. Ondertussen gaan wij alvast door met nieuwe blog artikelen speciaal voor MKB-ondernemers.

 

 

 

Auteur: Frederique Passier Terug naar overzicht

Wilt u een kennismakings- gesprek inplannen?

contact