Waarom Instagram belangrijk is voor uw horecaonderneming

Influencers maken er een sport van om de mooiste horecaondernemingen en gerechten te fotograferen. Er zijn tegenwoordig zelfs “table top fotografie” workshops te boeken met tips en tricks om mooie foodfoto’s te maken voor op Social Media.

Invloed van influencers

Sommige restaurateurs gaan aan de slag met een volledig nieuw lichtplan en een trendy nieuw servies.  Ze serveren alleen gerechten die het goed doen op foto. De influencers happen gretig toe, maar levert het u als horecaondernemer ook wat op?

Hoewel sommige influencers duizenden volgers hebben, blijft voor 53% van de consumenten de mening van vrienden en familie doorslaggevend in het kiezen van een restaurant, al is dit aantal wel slinkende.

De groep 25-34-jarigen, de grootste groep actieve bezoekers van horecaondernemingen, volgt eerder de adviezen van influencers op. Actief bezig zijn met Instagram loont dus weldegelijk de moeite.

blog2.1


Hoe u Instagram succesvol inzet in uw horecaonderneming

Heeft u nog geen Instagram? Begin bij het begin. Een eigen Instagramprofiel met een duidelijke profielnaam en een link naar uw website. Zorg ervoor dat uw identiteit als horecaonderneming naar voren komt op uw feed. Dit kan door middel van foto’s van uw gerechten, interieur, een kijkje achter de schermen…

Vergeet ook niet om Instagram Stories in te zetten voor wat speelsere content, foto’s en korte video’s.

Gebruik hashtags die van toepassing zijn op uw horecaonderneming, regio, specialiteit etc. om de juiste mensen aan te trekken op uw Instagramprofiel. Vergeet vervolgens niet om ook de interactie aan te gaan met uw volgers.

Storytelling is key!

blog2.2

Voldoet uw profiel aan bovenstaande criteria? Dan heeft u een goede stap gezet. Volgens Amerikaans onderzoek creëren horecaondernemers meer betrokkenheid op Instagram (20x meer dan op Facebook) dan op elk ander Social Media platform. Het juiste verhaal vertellen door middel van mooie beelden en een sterk imago zorgt u ervoor dat uw volgers hun bezoek aan uw horecaonderneming (her)beleven. En dat is wat u wil! Een (volgend) bezoekje kan niet uitblijven.

Advies nodig over instagrammable gerechten, een aansprekend interieur en een sterk concept? Onze horeca-experts bij HorecaAdviesBureau.nl helpen u graag. Neem contact met ons op of ga naar rechtstreeks naar https://www.horecaadviesbureau.nl/

Auteur: Frederique Passier Terug naar overzicht

Wilt u een kennismakings- gesprek inplannen?

contact