Van (bijna) stewardess naar junior relatiebeheerder: ‘Die droombaan heb ik alsnog’

Het plan was om de wereld rond te vliegen als stewardess. Toch zit Dewy (20) nu iedere dag in Heesch. Als junior relatiebeheerder bij Zwanenberg Advies. En het beste van alles? Ze vindt het nog geweldig ook!

“Ik ga met ontzettend veel plezier naar mijn werk. Het bevalt echt heel erg goed”, vertelt ze. “Maar ik had inderdaad eigenlijk andere plannen met mijn carrière.” Ze heeft ook de opleiding tot stewardess afgerond. Maar toen kwam corona en moest Dewy die plannen bijstellen.

“Er werd natuurlijk niet meer zoveel gevlogen, dus daar stond ik dan. Net mijn diploma op zak. En heel eerlijk: het viel toch ook wat tegen. Je denkt inderdaad als stewardess de hele wereld over te gaan vliegen. In de praktijk is het vaak lange dagen maken, meerdere keren per dag op en neer naar dezelfde bestemming en veel staan.”

Meteen enthousiast
Een familielid wees haar op de vacature en mogelijkheden bij Zwanenberg Advies. “Daar werd ik eigenlijk gelijk enthousiast van. Ondanks dat het heel iets anders is. Ik heb het ook altijd leuk gevonden om met cijfers te werken. Ik ben daar ook een opleiding in begonnen, maar heb die nooit afgemaakt.”

Dewy krijgt in Heesch alle ruimte om het vak te leren. “Ze betalen zelfs mee aan een opleiding tot administratief medewerker. Dat is een soort stoomcursus, want in plaats van twee jaar hoef ik maar 10 weken naar school. Vooral omdat ik het vak al in de praktijk leer.”

‘Ik leer heel veel’
Ze houdt zich vooral bezig met inboeken, bankafschriften controleren en collega’s ondersteunen. Na de opleiding komen daar steeds meer werkzaamheden bij. “Ik vind het zo fijn dat ik hier de kans krijg. Ik leer echt alles en mag ook heel veel zelf doen. Het is ook fijn dat hier mogelijkheden zijn om door te groeien. Dat ik ook wat meer contact met klanten ga hebben.”

Of ze ook nog steeds droomt van de wereld rondvliegen? “Zeker, maar dan niet meer als stewardess. Gewoon lekker om vakantie te vieren. Ik vind mijn huidige baan veel te leuk om op te geven.”

Wil jij ook zo’n leuke baan? Kijk dan snel of we ook een interessante vacature voor jou hebben. Wie weet ben je dan snel de nieuwe collega van Dewy (en Bennie, Daphne, Erik, Hans, Mariëlle, Roy en Marloes etc.): Vacatures en stages – Zwanenberg Advies

Auteur: Frederique Passier Terug naar overzicht

Wilt u een kennismakings- gesprek inplannen?

contact