Milo van Osch (65) kan niet stoppen met ondernemen

‘Aan het begin kon ik zeker wel wat bedrijfsadvies gebruiken’

Milo (rechts) samen met zoon Pieter in de brouwerij.

Zijn vrouw had gehoopt dat hij wat rustiger aan ging doen. Maar haar man kennende wist ze eigenlijk ook wel dat dát niet zou gebeuren. Milo van Osch (65) is nu eenmaal een ondernemer. Dus richtte hij zo’n 2 jaar geleden gewoon nog een nieuw bedrijf op. Brouwerij en proeflokaal De Twee Brouwers. Samen met onder meer zoonlief Pieter (28). En de hulp en ondersteuning van Zwanenberg Advies.

“Ik kan gewoon niet stilzitten, dus met pensioen gaan was niks voor mij”, vertelt Milo. “Samen met Roel, een zoon van een goede vriend van mij, begon ik daarom wat te experimenteren met bier brouwen in een oude schuur. Dat ging steeds beter, waardoor het schuurtje al steeds meer een professionele brouwerij werd.”

Zoon Pieter kan het alleen maar beamen. “Mijn vader is echt een ondernemer in hart en nieren. Toen hij erachter kwam dat die biertjes steeds beter werden, werd hij ook steeds enthousiaster. Hij wilde het grootser en mooier aanpakken.”

Pieter zorgt voor de merkbeleving

Het moment voor Pieter om ook in te stappen. “Mijn vader en Roel zijn de echte brouwers. Maar ik heb verstand van branding, een merk neerzetten, en content creëren. We gingen niet alleen bier maken, maar ook een mooi verhaal neerzetten.”

Twee Brouwers werd geboren. In een nieuw pand in Sint-Michielsgestel. Daar staat ‘de dorst naar avontuur centraal’. De mooi vormgegeven bierblikjes zijn nostalgische mini-strips. Ook hebben ze een proeflokaal.

Met al die veranderingen was er behoefte aan een groter team. Vrienden van Pieter die goed zijn in vormgeving en teksten haakten aan. Dochter en zus Nadine ging de social media beheren. “Van een hobby naar een klein familiebedrijfje. Want zo voelt het gewoon met dit team. Iedereen doet waar hij of zij goed in is. Er is veel vertrouwen en een warme band onderling”, geeft Pieter aan.

Iets wat voor Milo ook heel belangrijk is. “Ik ben van de persoonlijke en familiare aanpak. Ik houd niet van kil en zakelijk.”

Het team van de Twee Brouwers.

‘Zwanenberg Advies voelt ook als familie’
Dat is ook van de grote redenen waarom hij al ruim 23 jaar lang met Zwanenberg Advies samenwerkt. “Ook dat voelt als familie. Ze zijn er toegankelijk, open en warm. Ik zou nooit naar een groot accountantskantoor gaan. Bij Zwanenberg Advies krijg je een dorps en gezellig gevoel. Maar het is ook erg professioneel. De samenwerking is gewoon uitermate plezierig.”

De Twee Brouwers is immers niet de eerste onderneming van Milo. Hij heeft al twee keer eerder een eigen bedrijf gehad. “Wel in een heel ander vakgebied. Ik heb een arbodienst en re-integratiebedrijf gehad.”

‘Ik kon wel wat bedrijfsadvies gebruiken’
Voor de Twee Brouwers verzorgt Zwanenberg Advies de bedrijfsadministratie. Bij zijn eerste bedrijven ging het vooral om advisering. “Ik ging van 10 naar 100 medewerkers in 2 jaar tijd. Dan heb je wel wat advies nodig. Ik liep vooral tegen veel fiscale vraagstukken aan. Daarmee kon ik altijd terecht, ook al was het bijna aan de orde van de dag”, geeft hij aan. “Ze hebben me ook goed begeleid bij de verkoop van mijn vorige bedrijf. Het is een hechte en duurzame relatie.”

Toch komt er een moment dat Milo stopt. Al was het maar om zijn vrouw nu echt eens tegemoet te komen. “Ik zou het heel fijn vinden als Twee Brouwers dan een familiebedrijf blijft. ”En als het aan hem ligt, blijft Zwanenberg Advies ook betrokken.

Pieter is in ieder geval ook tevreden over de relatie. “Ik zit er af en toe eens bij met gesprekken over bijvoorbeeld de jaarrekening. Dat vind ik erg leerzaam. Ik ben zelf ook totaal geen ster met cijfers, dus het is fijn om zo wat meer inzicht te krijgen. En ook ik ervaar de prettige sfeer.”

Auteur: Frederique Passier Terug naar overzicht

Wilt u een kennismakings- gesprek inplannen?

contact